HIMMELSK LEMONAD
Igår, när solen brände som starkast, flög mina tankar iväg till barndoms semestrarna i Grekland, och hur citronlemonad var ett måste under de varma stranddagarna. Jag bestämde mig för att slänga ihop en kanna att ha i kylen nu i slutet på denna heta vecka vi haft - tji fick jag, den räckte knappt en dag.
 
Du behöver;
ca 1 liter vatten
1-2 dl socker
1 citron [endast skalet]
Juicen från 4-5 citroner
Citronmeliss
Is

Koka upp vattnet och socker tills sockret smält ner i vattnet. Ta bort från spisen och låt svalna.
Medan sockerlaget svalnar, riv skalet från 1 citron och hacka citronmelissen.
Pressa juicen från 4-5 citroner ner i det nu kalla sockerlaget(det spelar ingen roll om det kommer ner kärnor) och häll i citronskalet och citronmelissen. 
Låt denna härliga blandning stå i kylen i ett par timmar. 
Ta fram blandningen ur kylen, sila ner allt i en kanna så att skalet, citronmelissen och eventuella kärnor försvinner och endast lemonaden blir kvar. Ställ in i kylen en timme, lägg sedan i några isbitar och poff - färdig att servera! (Jag hällde ner lemonaden i en gammal lemonadflaska istället för en kanna, och la även i lite citronmeliss.)
Enkelt och helt underbart läskande gott!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress